Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Programma Kunst over de Vloer

Programma 1 november 2015

Op 1 november vinden tien optredens plaats, die allemaal bij wijkbewoners thuis worden gehouden om zo een intieme en huiselijke sfeer te creëren. De optredens beginnen om 14.00 uur en 16.00 uur en duren ongeveer een uur. U heeft voldoende tijd om van de ene locatie naar de andere te wandelen, zodat u twee optredens kunt bijwonen. Het programma voor dit jaar vindt u hier. 

 

1. Romantiek van Brahms en Koechlin

Twee trio's voor viool, piano en hoorn. De ene van Johannes Brahms, geschreven voor de dood van zijn moeder, en de andere van Charles Koechlin, de onbekende meester uit Frankrijk, die, net als Brahms, een voorliefde voor de waldhoorn had. Mitsuko Saruwatari (piano) is de vaste pianiste van het Uriël Ensemble. Zij won onder meer de eerste prijs van het muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto. Kotaro Ishikawa (viool) is plaatsvervangend concertmeester bij het Balletorkest en de violist van het Wings Ensemble. Ward Assmann (hoorn) is eerste hoornist van het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, later Holland Symfonia en nu het Balletorkest. 

 

2. Franse muziek voor fluit, harp en altviool - UITVERKOCHT

De Franse topfluitiste Sarah Ouakrat heeft een programma samengesteld met de mooiste franse muziek voor fluit, harp en altviool. Sarah is sinds september 2010 solofluitiste bij het Balletorkest in Amsterdam en is onlangs permanent lid van het ensemble Collegium Novum Zürich geworden. 

 

3. Cello kwartet - UITVERKOCHT

Een van de musici die al jaren optreedt bij Kunst over de Vloer is de celliste Xandra Rotteveel. Dit keer brengt ze een zeer succesvol programma met drie van haar cello-collega's. Xandra heeft een vaste aanstelling bij het Balletorkest, de vaste begeleidingspartner van het Nationale Ballet in het muziektheater in Amsterdam en speelt veelvuldig in diverse nederlandse orkesten. 

 

 

4. Strijkkwartet en klarinetkwintet van W.A. Mozart 

Tinta von Altenstadt is sinds 2004 eerste concertmeester van het Balletorkest en heeft speciaal voor Kunst over de Vloer een prachtig programma gemaakt rond strijkkwartetten van Mozart. Tinta is oprichtster van het Rubin Quartet dat al snel internationale faam en waardering verkreeg. De klarinetpartij in het klarinetkwintet zal gespeeld worden door Ina Hesse, soloklarinettiste van Het Balletorkest. Voor een link naar het klarinetkwintet van Mozart op YouTube klikt u hier.

 

5. Academie Muzikaal Talent - UITVERKOCHT

Dit jaar komen er vier talenten optreden vanuit de Academie Muzikaal Talent. De Academie Muzikaal Talent, opgericht in 2003, biedt zeer getalenteerde jonge musici, tot 19 jaar, een hoogwaardige opleiding om hun talent zo te ontwikkelen dat zij verder kunnen studeren aan een van de conservatoria.

Het AMT kwartet bestaat uit: 

Femke van den Bergh (16 jaar) - klarinet CV

Aliza Farber (10 jaar) - altsaxofoon CV

Benjamin Farber (12 jaar) - tenorsaxofoon CV

Wytze de Swart (18 jaar) - baritonsaxofoon CV

Kijk voor meer informatie op de website van Academie Muzikaal Talent.

 

6. Kinderconcert: De wolf in de wolken

Als je bijna in slaap valt gebeuren er soms hele gekke dingen in je hoofd. Snurkt daar iemand? Slaapt iedereen al? Die kast daar lijkt opeens wel een huis, met een deur... Wie komt daar binnen? Is het een droom? Of gebeurt het allemaal echt?

In "De wolf in de Wolken" verkennen de musici de mogelijkheden van hun instrumenten. Ze ademen, luisteren, en ontdekken waar de muziek vandaan komt. 

 

Karin Leutscher studeerde fluit bij Harrie Starreveld aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij Jacques Zoon in Berlijn. Ze remplaceert bij onder andere het Balletorkest en het Gelders Orkest, maakt deel uit van het Oneiros Ensemble en het Eolian Ensemble.  In een co-productie met Orkater en Oorkaan maakte het Eolian Ensemble de succesvolle muziektheatervoorstelling 'De Verblazing'. 

 Liesbeth Vreeburg studeerde harp bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium. Zij remplaceerde onder andere bij het Concertgebouworkest, het Balletorkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, maakt kamermuziek met het Oneiros Ensemble en toerde met Theatergroep Fien door het hele land. 

Susanne Roos studeerde aan de Theaterschool in Utrecht. Ze werkt als actrice en theatermaker voor film en televisie. Eerder maakte ze een succesvolle theatervoorstelling met Frank Groothof. Met haar eigen Theatergroep Fien maakt ze prikkelende en filosofische familievoorstellingen.

 

7. Mama's aan de poort

Deze productie van twee geweldige zangeressen komt uit Leiden en kan dus niet ontbreken op ons huiskamerfestival. Mama's aan de poort is een unieke én ludieke klaagzangvoorstelling voor vrouwen en (geduldige) mannen. De twee afgestudeerde zangeressen Vivian Wesselingh en Ingrid Mank brengen hun geïnterpreteerde muziek, zang, dans en theater met veel uitgeademde overgave. Ingrid werkt als zangeres met haar band Indigo en diverse andere bands, als backing vocal voor veel bekende artiesten en is actief als zangcoach voor tv-programma's. Vivian heeft eveneens jaren ervaring op het podium in diverse bands en als backing vocal bij bekende artiesten. Mama's aan de Poort heeft ook een website, deze vindt u hier.

 

8. Cheek to Cheek - UITVERKOCHT

In 2005 staken vier ervaren muzikanten, al vele jaren bevriend én samen muziek makend, de koppen bij elkaar. Na zo'n dertig jaar heftige rock 'n roll en soulmuziek te hebben gemaakt in de legendarische Chevy Rockers,  hadden ze allemaal zin in hetzelfde: terug naar de basis, akoestische muziek maken. Mooie covers met liefde brengen is het motto van deze inmiddels vijfkoppige band. 

 

9. Fado & Guitarras - UITVERKOCHT

Na Portugal is Nederland het land waar Fado het meest wordt beluisterd. Fado is traditionele muziek van het portugese volk, waarin Saudade het kernbegrip is. Saudade laat zich het beste vertalen met 'weemoed' en 'heimwee'. Enkele leden van stichting Fado & Guitarras verzorgen een huiskameroptreden van deze muziek. 

 

10. Yvo Verschoor

De leidse filmconcertpianist Yvo Verschoor maakt muziek geïnspireerd op historische beelden. Het publiek ziet filmbeelden die door Yvo live worden begeleid op zijn eigen meegebrachte vleugel, door hem liefkozend Frau Blüthner gedoopt. Voor de website van Yvo Verschoor kijkt u hier.