Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Open podium 2015

Genieten van muzikaal talent bij Open Podium 2015

Op de koude zondagmiddag van 26 april kwamen zo'n 100 buurtgenoten naar de vredeskerk voor het 13e Open Podium. Een prima gelegenheid om kennis te maken met en te genieten van muzikaal talent uit onze wijk. Het eerste uur was voor vijf klassieke optredens. Carolien van Ooijen  leidde de diverse optredens in - dit jaar voor de vijfde maal - en gaf het publiek zo de nodige achtergrondinformatie over artiest en stuk. En divers was het. Van een koor met liederen uit oost- Europa tot Bach en Beethoven op piano, orgel en gitaar. Prachtige vrouwenstemmen vulden de kerkzaal met liederen van Bach en de Stabat mater. Het slotakkoord kwam van de 15-jarige Vladimir op vleugel met stukken van Beethoven en Dave Brubeck. Na een terecht oorverdovend applaus verplaatste het publiek zich naar de foyer voor een informele voortzetting met populaire muziek.

 

Jan Dobbe die, begeleid op de piano door zijn zoon Tobias, zelf ook een aantal liedjes ten gehore bracht, presenteerde dit deel van het programma op zijn vertrouwde charmante wijze.

Hanneke Waznik beet het spits af en kreeg de toehoorders met haar interessante vioolspel in de ban. Het Oost Europakoor Mila liet vervolgens een aantal liederen horen. Daarna was het de beurt aan Jan Dobbe zelf. Het Open Podium werd afgesloten met een intrigerende percussie.

 

Klik op de foto voor vergroting.