Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Weekendafsluiting Jan van Houtbrug

Van zaterdag 19 maart 07.00 uur tot en met maandag 21 maart 05.00 uur is de Jan van Houtbrug afgesloten voor al het verkeer. In dit weekend wordt een tijdelijke, stalen brug, direct liggend op de Jan van Houtbrug, geplaatst. Hierdoor wordt de route Lammenschansweg – Korevaarstraat/Geregracht weer toegankelijk voor bussen en vrachtverkeer.

 

De tijdelijke brug heeft drie rijstroken. Na plaatsing kan al het gemotoriseerd verkeer weer in beide richtingen gebruik maken van deze route. Ook fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de brug. De tijdelijke brug zal blijven liggen totdat gestart wordt met het definitieve herstel van de Jan van Houtbrug. Het definitieve herstel van de Jan van Houtbrug wordt meegenomen als onderdeel van het project Centrumroute.

 

Omleidingen en bereikbaarheid

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. De binnenstad en de winkels blijven gedurende het weekend bereikbaar. De omleidingsroutes worden aangegeven met omleidingsborden. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Voorafgaand aan de afsluiting zijn er goede afspraken gemaakt met de hulpdiensten. Vanaf maandag 21 maart is de brug weer toegankelijk voor al het verkeer en rijden de bussen weer de normale route. De eenrichtingsverkeermaatregel in de Herenstraat blijft voorlopig bestaan. De maatregel wordt opgeheven wanneer blijkt dat het verkeer bij de Jan van Houtbrug goed kan doorstromen.

 

Achtergrondinformatie

De Jan van Houtbrug in Leiden is sinds 12 februari afgesloten voor bussen en vrachtverkeer zwaarder dan 5 ton of hoger dan 2,60 meter. Uit inspectieonderzoek bleek dat de brug niet meer aan de veiligheidsnormen voor zwaar verkeer voldoet. De tijdelijke brug zorgt ervoor dat de brug weer voor al het verkeer toegankelijk wordt.