Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Optreden Nederlands Studentenorkest in Leiden

Het Nederlands Studenten Orkest speelt op 16 februari weer in Leiden!


Wat gebeurt er als je 100 van de beste student-musici van Nederland in tien dagen een programma laat instuderen en hen dat vervolgens tien dagen achtereen laat uitvoeren in alle grote concertzalen van Nederland? Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) bewijst voor de 65e keer dat deze succesformule garant staat voor een muzikale belevenis op zeer hoog niveau. Het NSO bestaat uit getalenteerde studenten van Nederlandse universiteiten, hogescholen en conservatoria. De maand februari 2017 zal voor alle leden geheel in het teken staan van NSO. Een maand vol passie, bevlogenheid, hard werken, feestjes en gezelligheid. Na afloop van de repetitieperiode en de binnenlandtournee zal het orkest nog een week naar het buitenland vertrekken.

Maar eerst spelen ze op 16 februari in onze eigen Stadsgehoorzaal! Een heel aantal wijkgenoten is gastgezin voor een of meer studenten. De studenten eten mee en maken dankbaar gebruik van een bedje en een douche na de inspanningen van het concert en het feest na afloop.

 

Oproep: vindt u het leuk om NSO studenten 16 februari onderdak te verlenen, graag! Neem dan contact op met maaikevinkenburg@gmail.com (06-40253786).

 

Het thema dit jaar is 'beleef NSO'! We zullen het publiek meevoeren met de prachtige muziek, die benadrukt dat het leven er is om van te genieten. Strauss’ feestelijke wals ‘Freut euch des Lebens’ geldt als herinnering te genieten van het leven. Vervolgens zal solist Mathieu van Bellen het publiek wegvoeren met de dromerige en rustgevende Japanse klanken van het vioolconcert van Takemitsu. Tot slot zal de prachtige negende symfonie van Mahler gespeeld worden, waarmee Mahler het leven – waarvan hij het einde voelt naderen – bezegelt. Beleef NSO en vier met ons en Mahlers negende symfonie het leven! Daarnaast mag er nog iets gevierd worden; namelijk het 65-jarig bestaan van het Nederlands Studenten Orkest!

De studenten kijken er naar uit om in de bijzonder mooie akoestiek van de Stadsgehoorzaal te spelen. En wat is er leuker om te spelen voor een uitverkochte zaal?. Kom daarom ook meegenieten van dit feestje voor oren en ogen!  Kaarten kunt u bestellen op www.nso.nl.