Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Leidse vrouwen bij Groepswijzer.nl Ladieswalk

De 9e editie van de Groepswijzer.nl LadiesWalk zal dit jaar op zondag 17 april 2016 wederom starten bij het Museum Volkenkunde in Leiden. Er zijn wandelingen uitgezet van 10 en 20 kilometer door Leiden en omgeving. Thema is dit jaar ‘Leidse vrouwen‘ waarbij de bekende Leidse vrouwen voor het voetlicht worden gebracht. Ook dit jaar een stadswandeling van 5 kilometer over het onderwerp Leidse vrouwen onder leiding van een stadsgids van Groepswijzer.nl. Na afloop krijgt iedere deelnemer een goodiebag.

 

Het goede doel: Warchild

In 2016 steunen wij War Child. War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Ze helpen de kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen.

 

10 en 20 km en 5km stadswandeling door Groepswijzer.nl gidsen

Er zijn wandelingen uitgezet van 10 en 20 kilometer door Leiden en omgeving. De speelt zich voornamelijk af in de binnenstad en de 20 km is een extra lus door de omgeving. Ook dit jaar is er een stadswandeling van 5Km door de Leidse binnenstad onder leiding van een gids. Hoofdsponsor en stadswandelspecialist Groepswijzer.nl stelt vijf gidsen beschikbaar die een aantal rondwandelingen verzorgen. Een groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers.

 

Uitgebreid routeboekje in plaats van uitpijlen

Gezien het thema van de Groepswijzer.nl LadiesWalk is dit jaar gekozen voor een uitgebreid routeboekje in plaats van het ‘uitpijlen’ van de wandeling. In het routeboekje komen naast de route ook de historie en andere leuke wetenswaardigheden aan de orde.

 

Thema LadiesWalk: Leidse Vrouwen

De Groepswijzer.nl LadiesWalk staat dit jaar in het teken van Leidse Vrouwen. In de routebeschrijving van de 10 km en 20 km zullen bekende vrouwen die een link met Leiden hebben uitgebreid aan de orde komen. Ook tijdens de 5 km stadswandeling zullen de gidsen uitgebreid vertellen over prinses Beatrix, Emilie Knappert, Mata Hari, de moeder van Vincent van Gogh, de Zangeres zonder naam en ga zo maar door.

 

Museum Volkenkunde unieke startplek

Met de museumtuin van Museum Volkenkunde heeft de Groepswijzer.nl LadiesWalk een droomlocatie gevonden. Een prachtige tuin die ook nog eens op loopafstand van het station en diverse parkeerterreinen is gevestigd. Deelnemers aan de LadiesWalk krijgen na de wandeling op vertoon van hun routeboekje op de dag zelf de gelegenheid gratis het museum te bezoeken.

 

Inschrijving

Inschrijven kan tijdens de voorverkoop voor de LadiesWalk kan tot 10 april 2016 voor € 9,50 via www.ladieswalk.nl of op zondag 17 april tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij de inschrijfkraam in de museumtuin van Museum Volkenkunde voor €11,50. De stadswandeling met gids kan alleen bij voorinschrijving worden geboekt, hiervoor geldt een toeslag van € 3. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.ladieswalk.nl.