Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Leidse Vrijwilligersprijs

Op woensdag 9 december zijn de vrijwilligersprijzen 2015 uitgereikt. Een van die prijzen, de Organisatieprijs, is dit jaar naar de Vereniging Leidse Schooltuinen gegaan. Veel van de vrijwilligers die actief zijn voor de Vereniging Leidse Schooltuinen, wonen in onze Profburgwijk. Ook de kinderen van de basisscholen st. Joseph en Lorentzschool, allebei gelegen in onze wijk, zijn deel van de vereniging. 

De vereniging maakt het mogelijk dat elk jaar 650 kinderen in Leiden een seizoen lang kunnen tuinieren in hun eigen tuintje. Zo leren kinderen waar hun groente en fruit vandaan komt, een leerzaam project. Zo’n 75 vrijwilligers werken mee om het schooltuinwerk mogelijk te maken. 

Het schooltuinwerk is bedoeld voor de groepen 6 van de basisscholen, of het speciaal onderwijs. Onder leiding van de vrijwilligers krijgen ze les en gaan ze aan de slag in hun eigen tuintje. Een van de belangrijkste doelen van de VLS is het kweken van interesse en bewondering voor wat de natuur ons kan bieden. 

 

Wilt u meer weten over de Vereniging Leidse Schooltuinen, kijkt u dan op schooltuinenleiden.nl.