Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Leiden English Choir zingt Messiah

Zaterdag 17 december 2016 in de Marekerk, Lange Mare 48, Leiden

Aanvang: 19.30 uur

Het Leiden English Choir voert op 17 december 2016 de Messiah van Händel uit in de Marekerk te Leiden samen met symfonieorkest Sonante uit Wageningen. Beide muziekgezelschappen staan onder leiding van dirigente Hebe de Champeaux.  

George Frideric Handel componeerde binnen drie weken de muziek voor de Messiah. De première van de Messiah vond plaats op 13 april 1742 in Dublin onder leiding van hemzelf. ‘Het meest volmaakte muziekstuk ooit’, schreven de kranten toen. Handel dirigeerde de Messiah 56 keer en paste hem diverse malen aan voor de verschillende omstandigheden zoals beschikbaarheid van bepaalde solisten of instrumenten. Het Leiden English Choir en Sonante voeren de bewerking van Mozart uit, voor strijkers èn blazers.

Toegangskaarten kosten in de voorverkoop € 20,- en aan de zaal €22,50,-. 

Gezien de verwachte drukte wordt geadviseerd tijdig uw kaarten te bestellen via de website LEC.nl of bij koorleden persoonlijk.

 

Het Leiden English Choir bestaat uit 40 enthousiaste amateurzangers en zangeressen, die de Engelse (maar ook andere) koormuziek een warm hart toedragen. Voor de Messiah hebben zich 20 projectleden bij het koor gevoegd. Het koor bestaat sinds 1973 en geeft twee keer per jaar concerten: in het voorjaar grote werken of een liederenconcert rond een thema en een kerstconcert. 

Sinds 2009 is Hebe de Champeaux de dirigente.