Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Kerstconcert Capella Vocale

Op zaterdag 12 december 2015 brengt Kamerkoor Capella Vocale onder de titel ‘Canite Tuba’ (Blaast de trompet) een verrassend kerstconcert: geen traditionele Christmas Carols maar andere prachtige oude en minder oude muziek rond het thema van de geboorte van Christus, met werken uit alle windstreken. Denk aan De Morales, Da Palestrina, Byrd, Sweelinck, Grieg, Poulenc , Britten, Pärt en Gjeilo. Cellist Paul Janse (cello) en organist Chris de Graaf (orgel) geven hun medewerking  aan het concert. Het geheel staat onder leiding van Monique Schendelaar.  

 

Zaterdag 12 december 2015, Oudkatholieke Kerk, Zoeterwoudsesingel  49, Leiden. 

Aanvang 20:00 uur. Toegang € 12 (voorverkoop, 65+ en CJP) en € 14 (zaal). Voorverkoop via penningmeester@capellavocale.nl.

 

Sommige van de werken die Capella Vocale zingt zijn tamelijk uitbundig, andere zijn  juist ingetogen, of beklemtonen het mysterie van de geboorte van Christus. De Italiaanse componist Giovanni da Palestrina laat de geboorte van Christus aankondigen met zang als een trompet:  ‘Canite tuba’. En onze eigen Jan Pieterszoon Sweelinck komt aan bod met zijn uitgelaten  ‘Hodie Christus natus est’. De Fransman Francis Poulenc gebruikte dezelfde tekst 350 jaar later. 

 

Eén van de typische met het kerstfeest verbonden teksten is ‘O magnum mysterium’. Capella Vocale brengt in dit concert drie verschillende versies: van William Byrd (1607), van Francis Poulenc (1952) en van de hedendaagse jonge Noorse componist Ola Gjeilo (2012). Benjamin Britten componeerde op zestienjarige leeftijd zijn intieme dubbelkorige ‘Hymn to the virgin’. Ook is er ruimte voor de dit jaar 80 jaar geworden Arvo Pärt; van hem wordt een ‘Magnificat’ gezongen. Kortom, een concert waarin vele aspecten van het kerstfeest op muzikale wijze naar voren komen.