Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Jan van Houtbrug afgesloten voor bussen en vrachtverkeer

De Jan van Houtbrug in Leiden is vanaf vrijdagavond 12 februari om 22.00 uur afgesloten voor bussen en vrachtverkeer zwaarder dan 5 ton of hoger dan 2,60 meter. Uit recent inspectie-onderzoek is gebleken dat de brug niet meer aan de veiligheidsnormen voldoet. De afsluiting is nodig om verdere belasting van de brug door zwaar verkeer te voorkomen.

 

De Jan van Houtbrug verbindt de Lammenschansweg en de Korevaarstraat. De brug is afgesloten voor voertuigen zwaarder dan 5 ton of hoger dan 2,60 m. Hulpdiensten en busmaatschappij Arriva zijn geïnformeerd, en ook ondernemers, scholen en wijkverenigingen worden op de hoogte gesteld. De afsluiting leidt tot hinder in de stad. Bij de omleidingen is gekozen voor doorgaande routes. Op de website van de gemeente Leiden is een kaartje met de omleidingsroutes te vinden.* Omleidingsborden en verkeersregelaars zorgen voor de doorstroming van het verkeer.   

 

Omleidingen

De bussen van Arriva rijden om via De Sitterlaan, Burggravenlaan, Hoge Rijndijk en Levendaal, en ook via de Witte Singel. Vrachtverkeer en touringcars worden met borden omgeleid via het Levendaal, Hoge Rijndijk en Willem van der Madeweg.

 

Herstelwerkzaamheden

Op dit moment wordt gekeken welke versterking van de brug mogelijk is zodat bus- en vrachtverkeer  weer gebruik kan maken van de route. Bij die scenario’s wordt rekening gehouden met de toekomstige herinrichting van de openbare ruimte in de omgeving van de Jan van Houtbrug, Geregracht en de Oranjeboomstraat. Dit gebied wordt later dit jaar in het kader van het project Centrumroute, deeltracé Jan van Hout aangepakt.

 

Bruginspectie

Leiden kent ruim 600 bruggen die om de twee jaar visueel worden geïnspecteerd. Uit deze inspectie bleek dat er nader onderzoek nodig was naar de technische staat van de Jan van Houtbrug. Vanochtend is het dringende advies ontvangen de brug af te sluiten voor zwaar verkeer. Dit is noodzakelijk voor een veilige verkeerssituatie omdat de benodigde sterkte voor belasting van zwaar verkeer niet meer voldoende is. Dit advies is door het college van burgemeester en wethouders opgevolgd.