Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

De vonk van Singel 'Spark

Van 17 t/m 27 december worden de Leidse singels verlicht met lichtbakens. Wees welkom deze dagen en volg de route op eigen gelegenheid óf sluit aan bij de feestelijke Kersttocht op zondag 20 december.

 

Dat theaterplatform Fields of Wonder rond de kortste dag van het jaar de Kersttocht organiseert is inmiddels traditie. Maar dit jaar wordt het groter aangepakt. Aansluitend bij en met een knipoog naar de realisatie van het Singelpark* worden door Singel'Spark de Leidse singels in de schijnwerpers gezet. Letterlijk: met lichtbakens die gemaakt worden door kunstenaars, buurtbewoners en medewerkers van betrokken instellingen.
Tussen 17 en 27 december springt de vonk van deze lichtbakens over op iedereen die langs de singels wandelt of op de fiets voorbij komt.

Deze voorbijgangers willen nu natuurlijk ook de andere lichtbakens zien! Daarom komt er een plattegrond met tekst en uitleg over de verschillende objecten. Hiermee kunnen bezoekers de route zelfstandig lopen of fietsen. Of zij kunnen ervoor kiezen om mee te doen met de feestelijke Kersttocht op zondag 20 december. Vanaf vier centrale locaties vertrekken de deelnemers onder leiding van een gids. Zij wandelen of fietsen langs alle lichtbakens en worden onderweg verrast met performances, muziek, poëzie, voordrachten en projecties. Hopelijk nemen zij de vonk mee en geven die door aan iedereen die dat nodig heeft in de donkere en soms eenzame dagen rond kerst!

 

Wat: Singel'Spark
Waar: Singels Leiden
Wanneer: 17 t/m 27 december 2015
Kersttocht: zondag 20 december
Informatie: www.fieldsofwonder.nl
Concept en artistieke leiding: Geert van der Velden

 

*Singelpark Leiden is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Momenteel werken het projectbureau van de gemeente Leiden , bedrijven, instellingen en veel vrijwillige Leidenaren aan de realisatie van het 'langste park van Nederland'.