Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Betaald parkeren: eerste indruk

1 januari werd betaald parkeren ingevoerd in onze wijk. Kort wat eerste reacties:

  • Grote opluchting klinkt uit delen van de wijk die voorheen grensden aan de blauwe zone. Daar is de parkeeroverlast flink gedaald. 
  • Kritische geluiden zijn er ook: bijvoorbeeld vanaf de Hoge Rijndijk. Een bewoner vindt bijvoorbeeld dat het parkeerregime 24/7 zou moeten gelden, omdat het ’s avonds helemaal vol staat, terwijl er wel betaald moet worden voor een vergunning.
  • Sommige bewoners vinden dat er te weinig parkeerautomaten zijn. Dat zou vooral voor ouderen die moeilijk ter been zijn een probleem kunnen vormen, omdat zij ver moeten lopen voor een kaartje.
  • Anderen vinden het geringe aantal parkeerautomaten geen bezwaar. Mooi zijn ze niet en er hangen veel bordjes in de wijk met het nummer waarmee digitaal betaald kan worden via parkeerapps. Ook hebben veel bewoners voor bezoek een bezoekerskaart of kraskaarten aangeschaft en dan is de loop naar de parkeerautomaat niet nodig.
  • Zelf heb ik gemerkt dat bezoek de borden met de aanduiding ‘Betaald Parkeren” vaak niet ziet en de kleine bordjes niet begrijpt. Ik denk dat de “bebording” duidelijker moet.
  • Werknemers van buurtwinkels lijken niet altijd voor een werknemersvergunning in aanmerking te komen en weten nu niet goed hoe en waar betaalbaar te parkeren.
  • Zelf heb ik met parkeerwachters gesproken. Zij zullen eerst een aantal weken waarschuwen en voorlichten, daarna worden er parkeerboetes uitgedeeld. Goede handhaving is cruciaal voor de bestrijding van parkeeroverlast.

Als wijkvereniging zullen wij alle ontvangen reacties meenemen ten behoeve van de evaluaties door de Gemeente. Op deze site en in de Wijkkrant houden we u op de hoogte.