Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

11 februari: Nederlands Studentenorkest in Leiden

Negen dagen, tien uur per dag repeteren. De studenten van het Nederlands Studenten Orkest doen er in februari alles voor om het uitdagende programma zo goed mogelijk in te studeren. Na deze negen dagen begint namelijk een 11-daagse tournee langs de mooiste concertzalen van Nederland. Ieder jaar weer wordt het publiek verrast door het hoge niveau dat dit orkest in deze kort tijd bereikt.

 

Ieder jaar doen studenten uit het hele land auditie om een plekje in het orkest te bemachtigen. Vol enthousiasme nemen ze de hele maand februari vrij van studie om zich volledig te richten op hun passie: muziek. Na tien intensieve repetitiedagen, trekt het orkest traditiegetrouw het land door om te schitteren in elf prachtige concertzalen. Na het laatste concert, welke in Het Concertgebouw plaatsvindt, vertrekt het orkest voor een week naar de Spaanse hoofdstad Madrid.

 

Maar eerst spelen ze op 11 februari in onze eigen Stadsgehoorzaal! Een heel aantal wijkgenoten is gastgezin voor een of meer studenten. De studenten eten mee en maken dankbaar gebruik van een bedje en een douche na de inspanningen van het concert en het feest na afloop.

 

Het programma dat het NSO onder leiding van de bevlogen dirigent Bas Wiegers ten gehore zal brengen is zeer uitdagend voor het orkest. Het concert wordt geopend met Général Lavine van Claude Debussy. Deze korte prelude is van origine geschreven voor piano, maar is georkestreerd door Luc Brewaeys. De daaropvolgende opdrachtcompositie Screen Memories van de Canadese componist Trevor Grahl stelt klinkende vragen over de symfonische muziek en de menselijke herinnering. Vlak voor de pauze zal de getalenteerde pianist Arthur Jussen soleren in Ravel’s Pianoconcert voor de linkerhand. De avond wordt groots afgesloten met het Concert voor orkest van Béla Bartók, waarin iedere sectie afwisselend een solistische rol zal vervullen.

 

De studenten kijken er naar uit om in de bijzonder mooie akoestiek van de Stadsgehoorzaal te spelen. En wat is er leuker om te spelen voor een uitverkochte zaal?. Kom daarom ook meegenieten van dit feestje voor oren en ogen!  Kaarten kunt u bestellen op www.nso.nl.