Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Dodenherdenking 2015

Op de avond van 4 mei hebben ruim 80 wijkgenoten waaronder veel kinderen de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht bij de Herdenkingsboom aan de Zeemanlaan.Regine Scholten, voorzitter van de Wijkvereniging, heeft een toespraak gehouden, waarin zij dit jaar vooral de aandacht vestigde op gebeurtenissen in de oorlog in onze wijk en in Leiden. De kinderen en personeelsleden van het Joods Weeshuis die op 17 maart 1943 werden afgevoerd door de Duitsers en waarvan slechts vier van de zestig overleefden, mogen niet worden vergeten. Zij riep op ook op andere dagen dan 4 mei stil te staan bij het Koffermonument bij het voormalig Joods Weeshuis en de kleine teksten te lezen op de twee Stolpersteine die in onze wijk liggen. Deze ‘struikelstenen’ geven de plaats aan waar iemand heeft gewoond die in de oorlog is weggevoerd en vermoord.

Ook dit jaar is het thema ‘ Vrijheid geef je door’. Van generatie op generatie. Daarom was het indrukwekkend dat drie kinderen van de Josephschool, Pien, Tekla en Maya, hun eigen gedichten met gedachten over de oorlog hebben voorgelezen. Josje en Koen van de Josephschool  hebben een mooie witte krans gelegd bij de Herdenkingsboom en daarna werd twee minuten stilte in acht genomen. De bijeenkomst werd afgesloten met het uitdelen door de kinderen van rozen aan de aanwezigen, die als vanzelf in een kring om de krans werden gelegd.

Lees hier de volledige toespraak.