Lid worden

Voor slechts € 10,- bent u al lid van de Vereniging Professoren-& Burgemeesterswijk!

Klik hier om lid te worden.

 


Adres

Vereniging Professoren- en Burgemeesterwijk

De Goejestraat 31

2313 NT Leiden

KvK 40448253

Bankrekening: NL79INGB0005567659

Contact

 


Wijk Update

De digitale wijk update verschijnt een paar keer per jaar. Wilt u deze in uw mailbox ontvangen, geef dan uw emailadres door aan webmaster@profburgwijk.nl. Voor de eerste wijk update, klik hier.

 


 

Minibiebs in onze wijk


 

 

 

Volg ons op Facebook!

Blauwe zone

kentekenparkeren

Vanaf 30 januari voert de gemeente Leiden kentekenparkeren in in onze wijk. Informatie over kentekenparkeren ontving de wijkvereniging van de Gemeente Leiden en deze informatie vindt u in de bestanden hieronder. Ook vindt hier een filmpje. Hierin wordt uitgelegd hoe de parkeermeters vanaf 2 januari werken. 

 

Kentekenparkeren en gehandicaptenparkeerkaart

 

Leiden gaat kentekenparkeren

 

In januari 2012 is de proef met de Blauwe Zone gestart. Deze zomer heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten te stoppen met de Blauwe Zone en in plaats daarvan in 2015 betaald parkeren in te voeren.

Op deze pagina alle informatie vanuit de wijkvereniging over dit onderwerp.

 

Tijdens de proef heeft de gemeente Leiden onderzoek laten verrichten naar de gevolgen van de Blauwe Zone. De uitkomsten van het onderzoek bevestigen de eerder aangegeven signalen: in de blauwe zones zijn vaak veel lege plekken, in de Burgemeesterswijk-west (buiten de Blauwe Zone) is de parkeeroverlast duidelijk toegenomen. De wijkvereniging heeft zich er altijd voor ingezet de grenzen van de Blauwe Zone op te schuiven tot natuurlijke en psychologische grenzen zoals het spoor en het Kanaal. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft deze zomer besloten de Blauwe zone te vervangen door betaald parkeren, maar dan wel voor de hele wijk, tot aan natuurlijke grenzen, zodat verschuiving van parkeeroverlast binnen de wijk wordt voorkomen.

 

Heeft u vragen over dit onderwerp? info@profburgwijk.nl